Atatürk Filmi ve Kartal’ı Kurtarma Projesi



14 Eylül 2018 , Cuma
Atatürk Filmi ve Kartal’ı Kurtarma Projesi
13 Kasım 1918...
Adana’dan kalkan tren, üç günlük yolculuğun sonunda Haydarpaşa Garı’na ulaştı. Endişeli, biraz kararsız, ama geleceği tasarlayan bir yolcuyu başkent İstanbul'a getirdi. Garın önünde bekleyen küçük gemi, O’nu Galata’ya geçirmek için hazır bekliyordu. Yıllardır görmediği annesinin yanına gidecekti.
Aynı saatlerde işgal donanması, boğaza giriş yapmaya başladı. Bunun olabileceğini görmüş, daha birkaç gün önce Padişah'ı ve Sadrazam'ı uyarmıştı. Üç saatlik bekleyişin sonunda o küçük gemiye bindi. Dev zırhlıların arasından geçiyordu. Kurtuluş Savaşı’nı başlatan sözünü, adı daha sonra Kartal olan bu geminin güvertesinde söyledi: Geldikleri gibi giderler!
Mustafa Kemal Paşa, herkesin teslimiyeti kabul ettiği esir bir şehirde Anadolu’nun kurtuluşunu örgütledi ve yeni devletin temellerini attı. 1919 adlı sinema filmi, az bilinen, üzerinde tartışmalar yapılan, sırlarla dolu 6 aylık bu dönemi konu alıyor...
Film, 1919’un 100’üncü yılı olan 20192da sinema salonlarında gösterilecek.
Ve 106 yaşındaki Kartal İstimbotu, işgalin ve direniş kararının günümüze kalan tek tanığı. 1919 Filmi'nin senaryo çalışmaları sırasında, hurdacıya satılmak üzereyken bulundu. 49/51 Film tarafından satın alındı, ölüme terk edildiği yerden hiçbir hasar almadan bir tersaneye taşındı.
Ulusumuza düşmanlık besleyenlere direnmenin somut bir abidesi olarak, aslına uygun restore edilecek ve Müze Gemi olarak sonsuza dek yaşayacak.
Kartal'ın restorasyonu tamamlandığında, İstanbul Boğazı'nda, halka açık bir alanda sergilenmesi kaydıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağışlanacak.
Bu iki dev proje Türk Milletinin Sponsorluğu ile hayata geçirilecek
Yapacağınız katkının her 100 TL'si karşılığında; Kartal'ın sergileneceği alandaki özel tasarıma, bir isim yazdırma hakkına sahip olacaksınız.
Ayrıca , adınıza düzenlenmiş çok özel bir plaket adresinize teslim edilecek.
Kendiniz, aileniz, soyağacınız, arkadaşlarınız, öğrencileriniz, müşterileriniz, çalışanlarınız ve üyeleriniz, bu kutlu gemide isimleriyle sonsuza dek yaşayacak.
1 isim, 10 isim, 50 isim, 100 isim, 1000 isim...
Haydi! 100'üncü yılda, yüzbinlerle o güçlü sözü geleceğe taşıyalım.
“Geldikleri gibi giderler!”

BİLGİ VE KATILIM İÇİN
https://www.4951film.com/
https://www.facebook.com/4951Film/
https://twitter.com/film4951
https://www.instagram.com/4951film/
https://www.youtube.com/channel/UC6hfviMt6UpRPgcgEvHt0qg